световен ден на йога 21.06.2016г

P1120157 P1120173 P1120140

По случай световния ден на йога ,йога общноста във В.Търновоорганизира седмица на йога. Започнхме на 19.06( неделя) с поход до хижа Божур и практики сред природата, съвместно с клубовете от град Горна Оряховица.

На 21.06(вторник) във фоайето на интрхотел „Велико Търново“ прзнувахме заедно с около 300 човека. Подготвихме кратки лекции, беседи, разговори на разнообразни теми от йога. Постарахме се да обхванем всички аспекти на древното учение. Специални наши гости бяха Свами Омкарананда от Индия, който изнесе лекция „Йога- начин на живот“ и Мирослава Маринова- Мира, холистичен консултант и негова ученичка, която говори за връзката между йога и аюрведа. Практикувахме заедно асани, пранаяма, мудри и релаксации. Имаше също йога за деца „Приказна йога“, като под формата на приказка, съчетано с асани, на децата беше разказано за произхода на йога. В практиките се включиха всички йога клубове и инструктори от нашият град: Даниел Димитров с демонстрация и практика по Айенгар йога; Снежана Боянова с практика по системата Шивананда; Ваня Славеева с пранаяма, мудри и крокодилски извивки; Нели Стоянова с практика за офиса; Даниел Данов направи презентация „ Йога оптимум“ и сподели своя личен опит по пътя на йога; Елка Гигилева поигра с децата- малки и големи.

Всеки ден през тази седмица (19- 26.06) Tarnovo Runs организират йога практики и демонстрации в парк ‘Картала“ от 19.30 с различни йога инструктори.

Благодарим на списание „Йога за всички“ за изпратените безплатни броеве от списанието, така всеки си тръгна и с подарък.

Вашият коментар